Powered By Blogger

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Εσωτερική αναζήτηση .

Η εσωτερική αναζήτηση είναι σημαντικότερη από όλες τις αναζητήσεις που κάνουμε κατά καιρούς στην ζωή μας , τα αποτελέσματα αυτής είναι πιο αναγκαία και  από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του κόσμου. Όσο και να λάμπει ένα διαμάντι που θα μας δώσουν , τα μάτια μας δεν μπορούν να διακρίνουν αν δεν γνωρίσουν την πραγματική και ρεαλιστική αξία του αντικειμένου που έχουν μπροστά τους . Από μικρούς μας μαθαίνουν, μας γαλουχούν με αξίες , ιδανικά , πρότυπα που καταβάθος όλα περιτριγυρίζονται απο το χρήμα , προσπαθούν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους , τα δήθεν ιδανικά και οι ψεύτικες αξίες που υποστηρίζουν , είναι το ''φαίνεσθαι'' , το πραγματικό ''είναι'' δεν υπάρχει, έτσι κ όλοι μας , έχουμε κρατήσει το  '' φαίνεσθαι '', συμπεριφερόμαστε ανάλογα με τα πρέπει του κάθε ''προσαρμοσμένου νόμου'' ακολουθούμε το ρέμα του βόθρου της ''αξιολάτρευτης κοινωνίας'' .
Όλοι πως και πως να δείξουμε πως είμαστε πλούσιοι, πως δεν πεινάμε , πως η λέξη '' προβλήματα'' μας είναι άγνωστη και πως το να  παραδεχθώ πως είμαι φτωχός είναι κακό .
Όλοι μας ακούμε την κοινωνία, εκείνη που μας οδήγησε εδώ, όλος αυτός ο ''καθωσπρεπισμός'' εκείνο το ''φαίνεσθαι''  που στα μάτια μας αξίζει περισσότερο και απο την εικόνα του ''Χριστού'' , εκείνο το ''είναι'' που το αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι . Πρέπει η νοοτροπία να αλλάξει , ο τρόπος σκέψης να διαφοροποιηθεί , να κάνουμε ότι μας ευχαριστεί μεν αλλά δε να μην ξεπερνάμε τα όρια μας καταπατώντας εκείνα των συνανθρώπων μας  , να μιλάμε με λέξεις αλήθειας όχι με λέξεις επιφανιακές μόνο και μόνο για να προκαλέσουμε εντύπωση , πρέπει να μας αφήνει παγερά αδιάφορους η γνώμη του κόσμου , να μας ενδιαφέρει όμως ο κανόνας των άγραφων νόμων της ζωής , εκείνοι μας βοηθούν να είμαστε ακόμα άνθρωποι .!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου