Powered By Blogger

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η αλήθεια δεν διαγράφεται !


Με αφορμή τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου με ηγετικές ικανότητες και πνεύμα επαναστατικό ξεπήδησαν στην επιφάνεια οι κρυφές πτυχές των ''δυνατών'' πάνω σε αυτήν την γη.
Η αλήθεια μπορεί να κρυφτεί, να σιωπήσει, να φιμωθεί, αλλά σε καμία περίπτωση να διεγραφεί, έτσι και στην περίπτωση ''Καντάφι-Λιβύης'' που επί 41 χρόνια βρισκόταν στην εξουσία δίχως να κατέχει κάποιο επίσημο αξίωμα απλά με τον χαρακτήρα του, το επαναστατικό του πνεύμα, τη θέληση για ριζικές αλλαγές, με όραμα για ένα κράτος ελεύθερο το οποίο δεν θα ήταν έρμαιο του κάθε παραδόπιστου και αχόρταγου πλανητάρχη κατάφερε να φέρει την Λιβύη σε μια θέση καλύτερη απο πολλές ''ευκατάστατες'' χώρες του υπόλοιπου ΄΄ελεγχόμενου κόσμου΄΄.
Επί Καντάφι στη Λιβύη πεινούσε ένα ποσοστό κάτω από το 5%, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο οι φόροι των τροφίμων είχαν ανοδική πορεία, στην Λιβύη απλώς είχαν καταργηθεί. Προσπαθούσε μαζί με την κυβέρνηση ο πλούτος να μοιράζεται δίκαια και ο απλός λαός να συμμετάσχει στην ευημερία. Η Λιβύη έγινε τόσο πλούσια διότι έχει πετρέλαιο αλλά δεν άφηνε τις ξένες εταιρίες να το διαχειριστούν όπως συμβαίνει στη περίπτωση της Νιγηρίας. Ο Καντάφι είχε θεσπίσει νόμους ώστε τα έσοδα από τα κέρδοι του πετρελαίου να διανέμεται απευθείας στον λαό.
Αυτές οι πράξεις δεν μπορούν να στρέψουν τον λαό απέναντί σου, είναι άλλα τα συμφέροντα από τα οποία η εικόνα του καντάφι διαστρεβλωνόταν και συνεχίζει ακόμα να διαστρεβλώνεται από τα ΜΜΕ. Η Η.Π.Α ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό της αφρικής με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο ''μεγαλύτερος εχθρός'' τους που άκουγε στο όνομα Καντάφι δεν αποδέχθηκε να υποταχθεί κάτω από τον ζυγό του ''πλανητάρχη'' πληρώνοντας το τίμημα με την ίδια του την ζωή. Οι αλήθειες που υποστήριζε εδώ και χρόνια είχαν εξοργίσει τους ''δυνατούς'', έβλεπαν τα συμφεροντά τους να κινδυνέυουν, τον κόσμο ο οποίος διχαζόταν στο άκουσμα της άποψης του Καντάφι πάνω σε καίρια ζητήματα όπως για παράδειγμα ( Η επίθεση της 9ης σεμπτεμβρίου {υποστήριζε πως οι τρομοκράτες είχαν εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες πολιτείες }, ακόμα υποστήριζε πως η δημιουργία του ιού HIV έγινε από την Αμερική ).
Με το τέλος του εμφυλίου χιλιάδες νεκροί έφυγαν αλλά μαζί με αυτούς χάθηκαν νεκρές και οι ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον κόσμο της αφρικής να αποτάξει τον '' ζυγό της έμμεσης αλλά απόλυτης δουλείας απο πάνω της''.

Πάντα η επανάσταση θα ενοχλεί τους δυνατούς, πάντα ο επαναστάτης θα ζεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου