Powered By Blogger

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τα "βαρέα" επαγγέλματα .


Στην σύγχρονη κοινωνία οι κερδοσκόποι δρουν ανενόχλητοι εις βάρος του απλού , αβοήθητου κ ανήμπορου ανθρώπου .
Σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μπορείς να συναντήσεις έναν άνθρωπο που αποσκοπεί στο γρήγορο,το εύκολο κ συνάμα βρώμικο χρήμα ,αλλά
κατα την άποψη μου τρια ειναι τα επαγγέλματα που ξεχωρίζουν αισθητά για την φιλοχρήματη δράση τους . Πρόκειται για το αξίωμα του βουλευτή , τους μεγαλοδικηγόρους και τους μεγαλογιατρούς . Όσο αφορά τα δυο τελευταία επαγγέλματα δεν μαζοποιώ την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο αντιθετως παραδέχομαι πως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις οι οποίες σου υπενθυμίζουν πως ακομα σιγοκαίει η αξία του ανθρώπου και πως τα ιδανικά δεν έχουν θυσιαστεί παντελώς στον βωμό του χρήμματος.
Περίοπτη θέση και με μεγάλη διάφορα απο τους υπόλοιπους κατέχουν οι βουλευτές , το 99.9% στοχεύουν στην αύξηση των προσωπικών τους καταθέσεων αδιαφορώντας πλήρως για τις ''πλούσιες'' υποσχέσεις που ειχαν μοιράσει απλόχερα στον λαό κατά την διάρκεια του προεκλογικού τους αγώνα . Όλες οι υποσχέσεις γκρεμίζονται απο το πρώτο κιόλας βράδυ της εκλογής τους .Εκεί αρχίζει η ραγδαία εξάπλωση του αλτχά'ι'μερ σε κλάσματα δευτερολέπτου ! Αφήνουν πίσω τους πρόσωπα κ καταστάσεις έχωντας μοναδικό στόχο την προσθήκη όσο το δυνατόν περισσοτέρων μηδενικών στο λογαριασμό τους .

Οι εξελίξεις το τελευταίο καιρό στην χώρα μας έβγαλαν στην φορά όχι μονάχα άπλυτα αλλά κ ''μουχλιασμένα '' δικά τους πεπραγμένα .
Οι καταθέσεις μεγαλοδικηγόρων που ξεπερνούν κατα πολύ το δηλωθέν τους εισόδημα , τα χρήματα σε λογαριασμούς εντός και εκτός Ελλάδος για τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία για την προέλευση τους βγάζουν στην επιφάνεια της αλήθειας όλα αυτά που χρόνια ολοι γνώριζαν αλλά κρύβονταν καλα στον πάτο της αδυναμίας του συστήματος σκεπάζοντας καλά τις βρώμικες κινήσεις αυτών των "έξυπνων" και ''τίμιων'' ανθρώπων .

Τέλευταιο άφησα το επάγγελμα των ιατρών, κατα την ταπεινή μου άποψη είναι ο σημαντικότερος τομέας εργασίας που μπορεί να εργασθεί ένας άνθρωπος , γιαυτο και πολλές φορές χαρακτηρίζουν την δουλειά του γιατρού ως λειτούργημα .

Όμως αρκετοί για να μην πω η πλειοψηφεία των ιατρών κατά την εισαγωγή τους σε ένα ιατρείο , σε ένα νοσοκομείο ή σε οποιοδήποτε σύστημα υγείας ξεχνούν κ αυτοί με την σειρά τους τον όρκο που είχαν δώσει στον ιπποκράτη .Η σημαντικότερη διάφορα με τα υπόλοιπα επαγγέλματα είναι πως οι γιατροί πατούν στην αδυναμία κ τον πόνο που νιώθουν οι άνθρωποι κατά την επισκεψή τους σε αυτούς , ζητούν φακελάκι δίχως ίχνος ευθύνης και ντροπής για την πράξη τους . Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του καθενός με μοναδικό σκοπό κ αυτοί όπως κ οι υπόλοιποι να αυξήσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στην τράπεζα με μια μεγάλη διαφορά , τα άλλα δυο επαγγέλματα παίζουν με την νοημοσύνη κ την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου, όμως ο γιατρός παίζει με την ζωή του...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου